Labdarúgó csapat bemutatása

A csapat elődje 1992-ben alakult, miután a Dunaújvárosi Főiskola I. számú csapata a SZILVIKE feljutott az „A” csoportba. Ekkor néhányan a főiskolán – mivel állandó játéklehetőség már nem volt biztosított – megalakították a SZILVIKE II. csapatát és elindult a „C” csoportban. Az első év rögtön sikeres volt, hiszen a csapat megnyerte a bajnokságot és feljutott a „B” csoportba. Itt sikerek és bosszúságok követték egymást, hiszen a csapat főiskolásokból állt és így a keret – néhány alapember kivételével – állandóan változott. Az egyik évben már a kiesés szélén álltunk, mikor a keretben sikerült frissíteni és elsősorban dunaújvárosi, illetve Dunaújvárosban maradó tagokra építeni. A csapat sikeresen bent maradt és elkezdte a felfelé ívelő karrierjét. Ennek eredményeképpen egymás utáni két évben (1999, 2000) megnyertük a „B” csoportot. A második bajnoki cím után a csapat úgy döntött, hogy megméretteti magát a legfelsőbb osztályban. Ekkor már PERI néven, hiszen sikerült szponzort találni. Sajnos rögtön kiestünk, viszont a következő évben ismételten megnyertük a „B” csoport küzdelmeit. Ezt követően 2008. nyaráig folyamatosan résztvevői voltunk a legfelsőbb osztálynak és a legjobb eredményünk egy 4. hely. Ekkor már a jelenlegi AKRASZ-BAU néven, hiszen 2007 tavaszától új szponzora van a csapatnak. 2009.-ben ismét a „B” csoport következett, melyet szintén az első helyen fejeztük be. Tehát ez idáig az utolsó négy „B” csoportos bajnoki idényünkben a tabella élén végeztünk.

A csapat jelenlegi összetételében egy – zömében régi főiskolásokból álló – baráti társaság.

Csapatunk célja elsősorban a baráti kör megőrzése, szabadidőnk együtt töltése, melyet közös hobbinkon, a labdarúgáson keresztül valósítunk meg. Természetesen ezt – a tőlünk telhető - minél jobb eredmények elérésével szeretnénk tenni. A bajnokságon kívül rendszeresen részt veszünk tornákon is. Fontosabbak: Sopron, Baja, Siófok, utóbbi kettő meghívásos torna, melyet baráti csapatok szerveznek, ezek szintén elsősorban a közösségről és a „buliról” szólnak.

2009. őszén megrendeztük az első „AKRASZ-KUPA” elnevezésű meghívásos tornánkat, mellyel hagyományt teremtettünk.

2012-2013 évi szezonban csapatunk – az „A” osztályos szereplés mellett - első ízben nevezett be a dunaújvárosi Senior (Öreg-Fiúk) kispályás labdarúgó bajnokságba, AKRASZ-HOLIDAY néven, melynek azóta is folyamatos résztvevője. A csapat tagjait némi különbséggel ugyanazon személyek alkotják.

Jelenleg a 2016-2017 évi szezontól egyesületünk a „B” Campus osztályban AKRASZ-BAU néven, a „Senior” Decathlon osztályban AKRASZ-HOLIDAY néven szerepel, melyek mindegyikében meghatározó játékerőt képvisel, míg bírjuk…

Aktuális bajnoki szerepléseinkről a dlsz.hu és az mlsz.hu oldalon találhatók friss információk, eredmények.