Az AKRASZ-HOLIDAY SE. bemutatása

Baráti társaságunk 2008. év novemberében alapította meg az AKRASZ-HOLIDAY Sportegyesületet. Társaságunk már az 1990-es évek vége óta, főként sporttevékenységekkel, együtt tölti szabadidejét. sportegyesületünk létrehozásával megfelelő jogi- és anyagi keretet kívántunk biztosítani tevékenységünk folytatásához.

Kezdetekben csak kispályás labdarúgó csapatunk dunaújvárosi bajnokságban való szereplése volt, ami rendszeres sportolással együtt tartotta a társaságot. Mára elmondhatjuk, hogy a városi labdarúgó bajnokságon kívül, több, az ország egész területén rendezett kupán is rendszeresen rész veszünk (Dunaújváros, Siófok, Baja, Sopron, …). A labdarúgáson kívül 2000. év óta éves rendszerességgel megrendezzük 1 hetes vízitúránkat, mellyel egy nagyszerű hagyományt teremtettünk szabadidőnk aktív, sportolással történő eltöltésére. Utóbbi pár évben sítúrákat is szerveztünk, egyelőre még kisebb létszámmal. Egyesületünk sokszínűsége mellett, továbbra is kispályás labdarúgó csapatunk tevékenysége a fő irányvonal, azon belül is a Dunaújvárosi Kispályás Labdarúgó Bajnokság.

Sikereink kulcsa baráti társaságunk összetartásában, harmonikus együttműködésében, tagjainak egymáshoz való baráti viszonyában keresendő, a sport keretein belül, és kívül egyaránt.

Célunk elsődlegesen a Dunaújvárosban nagy hagyományokkal rendelkező kispályás labdarúgásban való aktív részvétel biztosítása. Egyesületünk további céljai az egyesület tagjainak sportolási és testedzési lehetőségek megfelelő biztosítása, szabadidőnk aktív, sportolással való eltöltésének biztosítása, a sport népszerűsítése, sportkapcsolatok létesítése és ápolása, valamint nem utolsó sorban, nagyszerű baráti társaságunk működésének fenntartása, közös sportélmények szerzése.